חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' ויצמןת"פ 11664-08-12

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום נתניה
16281-10-12
3.2.2014
בפני :
גלית ציגלר

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
שלמה ויצמן
גזר-דין

גזר דין

הנאשם הורשע על פי הודאתו בשני כתבי אישום מתוקנים ובהם שתי עבירות איומים ושתי עבירות של הטרדה באמצעות מתקן בזק, שכוונו כלפי גרושתו.

הודיית הנאשם הגיעה במסגרת הסדר בהם נערכו תיקונים משמעותיים בכתבי האישום, נמחקו עובדות רבות, והוראת חיקוק , והנאשם נשלח לשירות המבחן לבדיקת השתלבותו בהליך טיפולי.

התסקיר הראשון שהתקבל בעניינו העלה את המצב האישי והמשפחתי שלו, את יחסו לביצוע העבירות ובסופו המליצה קצינת המבחן על שילובו של הנאשם בהליך טיפולי.

בתסקיר המשלים שהתקבל נמצא כי הנאשם אכן השתלב בהליך, משתף פעולה באופן חיובי והמלצת שירות המבחן היא להמשך ההליך הטיפולי.

אף הנאשם הביע נכונות ורצון להמשיך בהליך הטיפולי.

בנסיבות אלה הציגו הצדדים הסדר לעניין הענישה, ובקשו במשותף להטיל על הנאשם ענישה הצופה פני עתיד, בצירוף צו מבחן ופיצוי למתלוננת.

שקלתי את ההסדר, לנוכח התיקון המשמעותי בכתבי האישום, הודיית הנאשם ולקיחת האחריות, דברי התובעת אודות עמדתה של המתלוננת – כאשר בני הזוג עשויים לשוב לחיים משותפים, מצבו המשפחתי של הנאשם ויתר הפרטים, ודומה כי ההסדר המוצע הולם וכי ניתן לקבלו כעונש לרף הענישה המקובל.

לא התעלמתי מעברו של הנאשם ומהעובדה כי כבר היה מעורב בעבירות אלימות במשפחה, אולם מדובר בעבר ישן יחסית ונראה כי ההליך אותו עובר הנאשם הוא יעיל.

לאור האמור, אני מכבדת את ההסדר וגוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:

א.4 חודשי מאסר על תנאי לתקופה של 3 שנים והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור את העבירות בהן הורשע או כל עבירה של אלימות במשפחה.

ב.הנאשם יפצה את המתלוננת, ע"ת 4 מרחוב ברנר 18 בנתניה, בסך של 1000 ₪,

הסכום יועבר אל המתלוננת מתוך הכספים המופקדים בתיק בש"א 40085-05-12.

ג.צו מבחן לתקופה של 12 חודשים.

על הנאשם לחתום על הצו.

זכות ערעור תוך 45 יום.

ניתנה והודעה היום ג' אדר תשע"ד, 03/02/2014 במעמד הנוכחים.

גלית ציגלר, שופטת

הוקלד על ידי יפה אטלן התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>